inför Tjörnarp - SSIF m.m.

Överst en tränarintervju inför serieomstarten imorgon. Nederst lite bilder från lagfesten förra lördagen. Där emellan fantastiska referat från våra journalister i GOF och Hällestad.




T.Hällestad - GoF IF av GoF´s Philip Nyhlén
 
Inför
En match vi visste skulle bli väldigt tuff. T.Hällestad är aldrig ett lag som bjuder på något. Dem spelar väldigt fysiskt på gränsen till fult många gånger. Vi hade ett bra genrep mot Stehag 1-1.
Vi har haft en bra träningsperiod med mycket folk på träningarna och vi har kört en del löpningar.
Vi var ganska säkra på att vi skulle orka i 90 min.
 
1:a halvlek
Hällestad började matchen bäst. Hade mer boll, vann fler 1:a bollar och 2:a bollar. Men sen tycker jag att vi tog över matchen och skapade 3 riktigt bra lägen varav ett skott tog i ribban.
Domaren hade inte så bra koll på matchen och lät Hällestad spela fult och med armbågarna (anfallaren).
 
Paus
Vi skulle inte vara nöjda med 0-0 (oavgjort). Vi kände att vi hade bra tryck på dem och att vi hotade bakom deras backlinje.
Vi skulle ligga lite tätare på deras blonde mittfältare som hade mycket boll och styrde en del.
Vi ville verkligen ha 3 poäng!!
 
2:a halvlek
Jag tycker att Hällestad börjar bättre igen. Efter ett dåligt uppspel från oss så kunde Hällestad lägga in 1-0 som vår målvakt är så nära att rädda, tippar den stolpe in. Hällestad trycker på och kommer runt mycket på deras vänsterkant där det blir en del inlägg.
Det blev inte riktigt farligt eftersom deras spelare blundade när dem skulle nicka mot mål.
Kvitteringen kommer efter ett hårt skott upp i nättaket.
Sen böljar det lite fram och tillbaka. Vår målvakt gör några bra räddningar.
Vi får även chansen att avgöra med 3-1 läge när det återstår några minuter.
Enligt mig ett rättvist resultat där vi har varsin halvlek.
Slutresultat 1-1


Inför Löberöds matchen. av GoF´s Philip Nyhlen
 
Vi vann i Löberöd senast med 2-0.
Förmodligen så är dem ute efter revansch på Flyinge IP.
Vi vet att Löberöd fick deras målvakt frilägesutvisad i senaste matchen.
Vi kommer köra på som vanligt. Vi har en stark trupp till fredag, vi är bättre tränade än Löberöd och är ett bättre lag.
Men derby är derby och då kan allt hända. Förhoppningsvis så kommer Löberöd krokna i orken efter 70 min och då maler vi ner dem!
Vi ser framemot matchen och hälsar lillebror välkomna till Flyinge IP!





THIF - GOF Av Hällestads Christian Svensson
Höstpremiär i serien i lördags och för motståndet stod GOF och trots avstängningar, skador, återbud och ej klara spelare ställde vi ett bra lag på benen. Planen var i mycket gott skick och hade torkat upp väl efter de senaste veckornas regn och för dagen var vädergudarna på vår sida och erbjöd sol. 
Matchbilden från start liknar till stor del matchen mellan lagen som spelades i Flyinge i våras med stort övertag gällande bollinnehav för våran del och genom att planen för dagen var lite mer tillåtande att rulla bollen på skapade vi en hel del chanser utan att få in bollen. GOF förlitar sig främst på snabba omställningar och deras två tunga anfallare skapar också en del farligheter utan att få in någon boll så står 0-0 i halvtid.

Matchbilden från första håller i sig även i andra med oss vid taktpinnen vilket tidigt ger utdelning då vi efter lite flipper efter ett långt inkast trycker in 1-0. Vi fortsätter att trycka på och missar otaliga öppna chanser men GOF sticker upp då och då med farligheter och något frustrerande gör de 1-1 precis efter en period där vi kommit fram till flera öppna lägen utan att lyckats trycka in bollen. Målet är ett välplacerat skott från GOFs anfallare och 1-1 står sig sen matchen ut. Ett resultat som jag inte tror att någon av lagen var särskilt nöjd med utifrån tabellsituationen men sett till matchbilden så bör GOF vara nöjda med sin poäng.
Men är bara att ta nya tag nu på lördag borta mot Hörby då vi åter har möjlighet att skapa lite avstånd till de jagande lagen underifrån. 

Lägesrapport inför hösten från Tornavallen 
Efter uppehållet har vi som vanligt haft lite problem med att få tillbaka alla spelare i träning men trots detta har vi varit relativt bra folkade och haft ett högt tempo och mycket vilja på träningarna.
Det som också är positivt är att som det ser ut nu har vi inte tappat några spelare under uppehållet och att vi istället har ett antal riktiga kvalitetsspelare på ingång som kommer höja nivån och konkurrens situationen ytterligare under hösten.

Så har en riktigt bra känsla inför hösten och om vi bara kommer upp till den nivån som jag vet att vi kan prestera på så kan det bli en riktigt kul höst.
/ Christian, THIF  























Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0