Tjörnarp - SSIF 1-1 efter 70 min, men sen..........

Försnack:
Det var många spelare som spelat många a-lagsminuter i år som inte kunde vara med igår. Bortresta, avstängda och skadade. Vi åkte till Tjörnarp med en stark 15-mannatrupp. Årets längsta bortaresa var värd sin ångest när vi såg den mysiga planen. Väldigt gammal, mysig och cool idrottsplats. Det blev lite coolare när en man gick och kritade planen timmen innan matchstart och den blev ännu coolare när en av deras spelare stängde grinden till sin trädgård 30 meter från planen och gick matchklädd direkt ut och värmde upp.

Bra uppvärmningsspel

Första halvlek
Det började helt ok. Vi var taggade och hade en bra uppvärmning. Matchbilden var tydlig direkt, de vilade en minut med bollen hos deras libero, sen kom en långboll med hopp om skarv och målchans. Vi hade mycket boll och fick ostört lira oss in på deras planhalva. 20 meter in på den väntade 9 spelare på oss. Efter cirka 10 minuter hände det som inte fick hända. Ett Tjörnarpsinkast som deras dansk skarvade i duell med Anders, deras lille skäggige man löpte ifrån Davve och när jag skulle in och bryta så ramlade jag istället. Fri med Johan gjorde skägget inget misstag och det var 1-0 till hemmalaget. En kalldusch som kunde blivit ännu värre. Efter en hörna skarvades bollen i stolpen och efter nästa hörna nickade Nicolai undan bollen på mållinjen. Deras hörnläggare gnällde i fem minuter att bollen var inne, den var nära men absolut inte över mållinjen. Under den här perioden med Tjörnarpslägen var vi dåliga, framförallt stressiga och med hängande huvuden. Nu förstod vi att det krävdes lite för att vinna, vi behövde vända matchen. I mitten av halvleken satte vi fart igen och hittade vårt spel. Tjörnarpsspelarna blev trötta och det kändes som att vi kommit in i matchen igen. Davve hade mycket boll på innermittfältet och fördelade mestadels fint. Det var ut till ytterbackarna och instick till Håkan och Månsson. Det ledde till många inlägg, som inte blev så farliga. Men det ledde också till instick, klackar, överlapp och distansskott. Efter 35 minuter fick Krågan (Davve) bollen utanför deras straffområde. Han fick den på vänstran, men han säger ju själv att han är tvåfotad. Det kanske stämmer då, för det vänsterskott var hårt, stod stilla i luften och borrade sig in vid den bortre stolpen. Det var oerhört skönt att få in en boll i första halvlek. Det kunde blivit fler, det borde blivit fler, vi hade många avslut. Davve hade ett nytt skott, denna gången i ribban, returen slog Eric i stolpen. Det stod 1-1 i puas, men vi gör en ok halvlek, sista 20 minuterna var riktigt bra och roliga att spela.

Farlig Tjörnarpshörna som Nicolai rensar på mållinjen

Paussnack:
Det var bara att fortsätta visa inställning, ha tålamod och sätta fart på bollen. Rättvänd fotboll och högt tempo, så skulle andra halvlek bli vår. Fredrik tippade kryss i paus, och många sandbymål i andra halvlek. Det var bara att jobba för att det skulle bli rätt.

Andra halvlek:
Det var en halvlek där vi hade 80% boll. Vi skapade oerhört mycket, jag har inte sett statistiken som fördes men 20-25 avslut bör vi ha haft. Tjörnarp hade några hörnor och långbollar ner mot hörnflaggan. Minns jag rätt hade de ingen halvchans ens i denna halvleken. Vi skapade mycket direkt, men mest halvchanser. Klockan närmade sig 70 minuter och det såg lite tungt ut. Vi hade full koll, och tjörnarp var trötta, men det stod bara 1-1! Då kom det förlösande målet. Vi hade börjat skapa långt tryck med bollen under kontroll på deras sista tredjedel, de var nertrycka i skorna som det heter. Vid straffområdeslinjen fick Håkan bollen, han placerade den snyggt till vänster om målvakten, den hade gått in där. Men ett Tjörnarpsbenskydd styrde den vid den högre stolpen istället. Mål blev det. Vi fortsatte skapa mycket, Noah kom in istället för Conne som stukade foten rejält. Noah gled runt på sin kant, dribblade snygg och sista finten såg lite turlig ut. men han kom förbi alla och kunde enkelt lägga in 3-1-bollen. Nu var det klart, Skönt! Månsson placerade in fyran med några minuter kvar. Tjörnarp - SSIF, 1-4 (1-1)!

Anders uppspel till Krågan, hände många gånger

Matchen:
Det var en rolig match, bra plan, härligt väder och en trevlig idrottsplats. Det var också en svår match, det låter kanske konstigt. Ettan i tabellen mot elvan. Dels har både GoF och Teckomatorp bara kommit ifrån Tjörnarp med ett poäng. Men också på sättet de spelar. Å det är rätt att de spelar så, för det är sättet för dem att sno lite poäng på hemmaplan mot bättre lag. De hade en fembackslinje med en libero som låg 15-20 meter bakom övriga backar. De hade innermittfältare som låg defensivt och ytermittfältare som bara smög upp lite när de hade insparkar och utsparkar. Det var alltså en galen mur vi mötte. Djupledsspelet var omöjligt pga deras låga försvar och libero, spela sig igenom var enda alternativet. Men när det stod en Tjörnarpsspelare var femte meter bytydde en dålig touch att bollen var borta. RIKTIGT LÅNGT BORTA! Deras tränares högsta beröm var "BRA ROBINNNNNNNNNN, när deras libero tryckte bollen högt över träden när vår Robin A var på väg igenom. Tjörnarp slet oerhört. Deras stjärna var utan tvekan dansken på topp, skicklig spelare som säkerligen spelat 3-4-divisioner högre i yngre dagar. Deras libero gjorde inget annat än att ta djup, sparka cirka 70 meter och kastade inkast cirka 30 meter. Mer gjorde han inte, men det gjorde han väldigt bra. På mitten hade de skägget, rivig och hyffsat teknisk. Målvakten gjorde många räddningar, men kändes ändå lite osäker.

Blåttz topp-5:
5: Robin A
- spelsugen och hade mycket boll. Varannan gång lyckat och varannan gång blev det för mycket. Men han var den som bjöd på matchens läckebitar i form av finter och tunnlar.
4: Nicolai - trotsade hälskadan och gjorde en bra match, tuff som vanligt, väldigt offensiv och helt ok inlägg.
3: Davve Kråga - Gjorde det viktiga 1-1-målet, matchens snyggaste mål. Vann boll och fördelade boll. BRA! Hade blivit matchens lirare om passningsprocenten varit lite högre.
2: Månsson - Från 25 minuter och framåt kände vi igen honom. Löpte mest, tacklade mest, hade bra avslut och framspelningar. Fick kröna en bra insats med att göra sista målet.
1: Håkansson - Bäst igår! Kämpade och löpte som fan, var taggad och spelsugen i 90 minuter. Var rörlig och hade mycket boll. Gjorde avgörande 2-1-målet.

Matchens lirare, Håkansson

Domarinsatsen:
BRA!

"Bråket":
I andra halvleken var inte bästis-duon Håkan/Kråkan bästa vänner med dansken. De tacklade varandra, förstod inte varandra, men blev kompisar igen vid alla fem tillfällena.

Ledarduon:
Matte hade Pålsson till hjälp igår. Pga avstängning fick Mange agera lagledare när Billy stuckit iväg till norr för att studera. I snygga brillor skötte Mange sin uppgift utmärkt.

Skadan:
Connes stukade fot gjorde knölen på utsidan många gånger så stor. Vi hoppas på snabb tillfriskning. SNABB!

Tatueringen:
Tjörnarps målis hade en tatuering från halsen upp bakom örat. Jösses!

Resan:
Lång, lång. Men rolig. Stämningen i finlandsfärjan (som bussen heter) var på topp. Jensen körde som en kung och glädjen var stor.

Dansken:
Dansk, granne med planen, Tjörnarps stjärna, glad, svår att förstå, följer vår blogg. Ibland glad, ibland skitsur. Men trevlig och duktig. Hans snack är dock oerhört psykande, går inte att fokusera......

Sandbysupportrarna:
Dem fanns där, å vi är väldigt tacksamma för deras stöd! Ronny Landin, Robin G´s föräldrar, Månssons föräldrar, mina föräldrar, Tina paradis och Anders supportrar (pappa, sambo m.fl). Hoppas inte jag glömde nån. Tack! Jo, greken var osså där!

Slutet gott, allting gott:
Så heter ordspråket som passar bra in igår. Det var jobbigt med tidigt underläge, 1-1 i paus och fortfarande 1-1 en bit in i andra halvleken. Men det löste sig, genom bra spel och fint tålamod och vilja löste vi det. Det var vi som spelade bra, det var vi som tog en bra och rättvis seger. Men i en sån här match handlar det om att åka hem med tre poäng, det är inte ofta det blir snyggt och perfekt i bortamatcher mot dåliga lag. Slutet gott, allting gott!