Ny tung förlust för duktiga Sandbytjejer

Försnack:
Linköpingslaget Kenty var på besök på Sandbyvallen igår. Mittenlaget från Linköping mot jumbon från Sandby. Regnet hängde i luften och planen var bra, men släppte lätt av allt regnande. Cliff lovade inför matchen att vi skulle få se ett rakare och mer primitivt Sandby.



Första halvlek:
Matchen började samtidigt som regnet och vinden hittade till Sandbyvallen. Läktarna såg närmast fullsatta ut med hundratals ungdomar från Sandbylägret på plats. Matchen började i ett bra tempo där båda lagen prioriterade passningsspelet och med offensivt tänk. Det bidrog till rolig fotboll, en underhållande halvlek med mycket målchanser. Linköpingstjejerna var starka, tuffa och med en god funktionell teknik. De byggde spelet kring nr 8 på innermittfältet och skicklige och kortväxte anfallaren Hasna. Linköping tog en tidig ledning när denne Hasna knoppade in bollen. Ensam mot cirka fem ointresserade Sandbyspelare kunde planens kortaste spelare göra 1-0 tre meter från mållinjen på en bra slagen hörna. Men Sandby spelade bra offensivt, framförallt var det Eka på högerkanten som hade mycket bollar att jobba med. Tyvärr var kvaliteten på inläggen sämre och Linköpingsspelarna var väl samlade i boxen. Men vid ett av inspelen kom bollen ut till Tozz utanför straffområdet. Men vänstran tryckte hon upp bollen i nättaket, både boll och målvakten hamnade i nätmaskorna av Tozz extremt hårda skott. En kort stund senare var det på nytt tafatt i Sandbyförsvaret och Hasna kunde göra sitt andra mål i matchen, fri från några meter stötte hon upp bollen (stolpe in) uppe vid krysset. Snyggt, men var absolut inte meningen av henne att sätta den där. Sen skapade Linköping mest halvchanser i halvleken. Sandby däremot gjorde en väldigt bra halvlek offensivt. Det var bollvinst vid rätt läge och del av planen, och sen kunde skickliga Sandbyspelare skapa oro. Mest var det Tozz skott och Ekas rusher på högerkanten som skapade oro. Tozz hade ett stenhårt skott i stolpen, Emelie Lindström hade två friläge och någon hörna blev halvfarlig.


Bra hörna där bollen dansade på mållinjen


Paussnack:
Nu var det 45 min kvar, men det var synd om Sandbytjejerna att de låg under. Det kändes onödigt och orättvist. Sandby gjorde en mycket bra första halvlek offensivt. Det som Cliff sa märktes verkligen. Sandby spelade rakare, satte högre press, hade mer folk i anfallen och mittfält och anfall låg betydligt närmare varandra och kunde hjälpas åt att vinna boll, skapa tryck och löpa i djupled. Tyvärr gjorde det att försvarsspelet var svagt, det blev mycket en mot en situationer, det fanns mycket yta både bakom och framför Sandbys backlinje. Det tillsammans med några individuella misstag gjorde att Linköping ändå ledde halvleken. Fortsatt fokus på offensiven, men lite mer kontroll i defensiven så skulle Sandby kunna vända matchen.


Eka på språng

Andra halvlek:
Här behövs inte många rader. Det var en typisk 0-0-halvlek. Det hände inte mycket, Sandbytjejerna kom inte upp till den känsla som fanns i spelet i den första halvleken. Två saker stack ut i den andra halvleken. Dels Tozz stenhårda frispark, ruggigt tryck i den. Linköpingsmålvakten stod rätt, hann inte reagera, men blev träffad. Tozz frispark överglänstes endast av Hasna Mohammeds tredje mål. Hennes lobb-bicycleta höll högsta klass.


Linköpingsmålvakten träffas av Tozz frispark

Matchen:
Det var en trevlig match, första halvlek var extremt underhållande. Att Sandby kan spela fotboll och matcha sig med alla i division 1 står helt klart. Tyvärr är det någon ingridiens som saknas varje match. Idag var det närkampsspelet och försvarsspelet i den första halvleken som höll för låg klass.

Blåttz topp 5:
5: Eka
- var ständigt på språng i den första halvleken. Det var tydligt att det var hennes snabbhet man ville använda i anfallsspelet. Helt osynlig i andra halvleken dock. 
4: Emelie "melle" - Kämpade hårt som defensiv mittfältare
3: Stina - Löpte mest i blått, härlig vilja, försökte också vara kreativ när hon hade bollen.
2: Höst - hon var som vanligt, pådrivare, tacklingsspelare och väldigt jobbig för motståndarna. Sandbys lite ändrade spelstil gjorde att hennes medspelare hade lägena denna matchen
1: Therese "Tozz" - Allsvensk klass, dominant! Behöver inte sägas mer. 

Stämningen:
Regnet gjorde att alla samlades på läktaren, och barnens hejarramsor gjorde att jag och Tom inte kunde kommunicera med varandra under en period trots att vi satt tätt intill varandra på den fullsatta läktaren. 

Priset: 
Lagens två bästa spelare, som var enkelt att utse idag (Tozz å Hasna), fick varsin målarburk med guldfärg. COOLT!


Hasna till höger var matchens artist

Bytet:
Linköpingstränarna lekte proffstränare när de tog ut Hasna med några minuter kvar för att hon skulle få hyllas efter sitt hattrick. 

Arrangemanget:
Sandbyvallen håller hög klass, gräset helt ok efter allt regnande och föreningen gör det bra! Grattis till hög klass kring hemmamatcherna

"Gamla rävar":
Det är kul att se att så många f.d damseniorspelare följer sin gamla klubbs division 1-äventyr 

Silly season:
Aftonbladet brukar avslöja att storklubbar besöker matcher för att kolla in speciella spelare. När avslöjas allsvenska värvningsansvariga på Sandbyvallen? Tozz måste vara hårdbevakad, hon måste vara upptäckt. Hon har det mesta och håller match efter match toppklass. Tacklingar, passningar, avslut!!!! Förbättrat fotarbete och spelsinne så har hon platsen brevid Nilla Fischer på LDB´s mittfält!

Bilderna:
På ingen av mina bilder tror någon att läktaren var fullsatt. Det var från minut 10 till 45 som läktaren var fullsatt. Innan och efter var Sandbylägerdeltagarna iväg på andra aktiviteter. Under dessa minuter regnade det och jag fottade från läktaren, därför bara Ingvar som har bilder med fullsatta läktare.

Sandbytösen:
En Sandbytös var på plan igår, det är härligt att se Louise på sin hemmaplan, i sin by, spela division 1-fotboll. Hon gjorde ett bra inhopp och är en startspelare på ytterbacken.


Inkastbild på Louise Andersson

Herrarna:
Herrlaget stöttar damlaget, igår var sex herrspelare på plats på Sandbyvallen!

Kommentarer
Postat av: Agenten

Det ryktas att Magnus Svensson ( fd Seniorspelare) Och Daniel Holm ( fd ungdomspelare i 91.orna) är sugna på en återkomst i SSIF .. bara ett rykte ?

2011-08-15 @ 01:47:16
Postat av: Nico

Om det är en fråga om det är ett rykte, så vet ivf bloggen ingenting. Detta är absolut inget det pratas om. Men låter som ett intressant och trevligt rykte. Senast vi gick upp i femman var Mange generalen på mitten, en comeback låter ju trevligt. Duschminnena osså.........

2011-08-15 @ 08:27:32
Postat av: Tom

Kom tillbaka Mange!

2011-08-17 @ 17:54:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0