Div.6 mellersta

Efter lång väntan har div.6 mellersta äntligen startat igen. Höstsäsongen är igång, å det har redan hänt saker i tabellen. GoF och Hällestad som hade första och andraplatsen inom räckhåll har båda börjat de inleddande två matcherna med att ta 1 av 6 möjliga poäng. Hörby och Trollenäs har startat bra, liksom Teckomatorp. Det betyder att det blivit tre delar i tabellen. Vi och Tecko ser ut att göra upp om segern. GoF, Hörby, Hällestad och Trollenäs ser ut att göra upp om två kvalplatser. Maglasäte och Löberöd har poäng nog att ta en kvalplats om de gör en bra höst. Lund, Örtofta och Tjörnarp gör upp om ordningen i botten. Det är en jämn och kvalitativt bra serie i år, bästa av de åren vi lirat i sexan. Den kommande veckan blir avgörande, för oss och Tecko som gjort ett ryck blir den väldigt viktig. Vi har väldigt svåra matcher, GoF och Hörby borta. Tecko har Maglasäte borta och Trollenäs hemma, de två lagen som slog dem i våras. Förlorar vi båda och Tecko vinner båda skiljer en poäng, och fler lag kan blanda sig i toppstriden. Vinner vi båda och Tecko förlorar båda blir skillnaden 13 poäng. Den kommande veckan blir fantastiskt rolig, nervös och avgörande.

Imorgon, tisdag, är det match på Vallen klockan 18:30. SSIF - GoF! Som vanligt när vi möts är det derby och toppmöte. Det kommer bli jämt, tufft och inställningen och andrabollar kommer bli avgörande som vanligt. I Flyinge i våras var vi bättre och vann med 2-0. Nu är det ny match, och jag har respekt för GoF. Dem är fysiska och spelar rak fotboll. Det blir tufft, men vi kommer göra allt för tre nya pinnar!!!!!!

Dalby - Teckomatorp, från Teckos Daniel Jönsson

Nu kör vi igång med matchrapporterna igen, varit katastrof men dessa fram till nu men ni satsar vi på att få rapporter från varje match fram till serien är slut.

Första matchen efter sommaren var borta mot Dalby, en match som på förhand skulle bli svår att vinna. Hemma lyckades vi vinna efter en sen straff och vi hade problem att skapa målchanser.

Matchen spelades på en horribel konstgräsplan där regnet gjorde att bollen stack iväg i en rasande fart. Blåsten gjorde inte förhållandena roligare.

Första halvlek

I början är det Dalby som har mycket boll och vi får jaga en hel del. Men som en blixt från klar himmel kommer ett fint anfall från Torps sida där Filip kommer runt på kanten och slår ett lågt inlägg. Sulan kommer före sin försvarare och skjuter men målvakten är med och lyckas rädda. Dock är försvaret inte lika mycket på hugget utan Glenn kan enkelt slå in 1-0 till Torp. Dalby slår mycket långa bollar, framförallt från sina ytterbackar som inte verkar trivas med bollen. I blåsten är det lurigt att köra så och vi vinner mycket på att hålla bollen på mattan. Det skapas två riktigt bra lägen åt vars ett håll innan halvleken är slut. Sulan lyckas snubbla och få bollen mellan benen (solklar 20a i böter för tunnel) när han har öppet mål, och Dalby lyckas också bränna öppet mål när deras spelare nickar bollen över från nära håll.

Andra halvlek

I andra halvlek spelar vi riktigt bra och skapar en hel del chanser. Vårt mittfält kör över deras, vilket leder till att vi gör tre mål till. 2-0 kommer efter att Sulan lyckats grisa fram bollen till Filip som kommer helt fri och säkert sätter bollen i mål. 3-0 är ett självmål där Kylle skjuter bollen på deras back som snyggt styr in bollen i mål, otagbart för målvakten. 4-0 är åter ett friläge där Filip gör mål. Efter detta slappnar vi av och Dalby får tyvärr in två bollar på slutet, slarvigt från vår sida. Dock är det vi som är närmre att göra 5-2 än dom 4-3 då Fredde skarvar en boll i stolpen och Filip återigen är fri men målvakten räddar.

Bra med vinst, vi visar en fantastisk formrad med fem vinster och en oavgjord på dom senast sex. Nästa vecka väntar två matcher, Maglasäte borta på onsdag och Trollenäs hemma på fredag. Dessa lag som är dom som slagit oss i år så det är revansch på båda som gäller.

Matchreferat GoF-Löberöd. från Philip Nyhlén

En match där vi på förhand slog rekord i antalet återbud.
Vi hade 15 återbud till matchen. Vår lagledare satt på avbytarbänken tillsammans med Matti som inte har tränat/spelat fotboll på 2 år.
Det var en starttrupp som inte var lika stark och samspelt som under tidigare delar av säsongen.
Vi skulle var vaksamma på deras anfallare Samuelsson och Fidde som är deras klart bästa lagdel. Löberöd började starkast och det tog några minuter innan vi vaknade till. Både lagen skapade halvchanser och det var tyvärr en sådan som Samuelsson nickade in 1-0 målet på.
Vi försökte spela runt bollen och gjorde det bra många gånger. Tyvärr kom vi aldrig fram till några heta lägen.
Löberöd körde konstant på långbollar och långbollar. Dem slog bollen långt så fort dem hade chansen till det.
Tyvärr var det en match där vi inte alls kom upp i vår normala nivå men samtidigt så var vi det bättre laget och förlust här var riktigt orättvist.

Nu är det bara att ta nya tag mot serieledarna på tisdag. Hoppas att många är sugna på revansch och att vi inte har lika många återbud!

P. Lindberg
Det var en relativt ny startelva med bland annat två A-lagsdebuter för säsongen som sprang ut på Örtofta IP för att försöka ta tre viktiga poäng när höstsäsongen drog igång för Maglasätes A-lag.
Matchen var inte särskilt välspelad men det är svårt att begära att passningarna ska sitta  som dom ska efter ett över 6 veckor långt matchuppehåll. Det syntes väl  också på vissa att man inte löptränat överdrivet mycket under uppehållet. Vi visst att det skulle krävas krig från hela truppen för att ta tre, på pappret lätta poäng. Örtofta slåss för att ta sig upp från nedflyttningsplats och vi skulle om vi förlorade tappa kontakten till en kvalplats uppåt.

Många avstäningar gjorde att vi denna kväll i startelvan hade en debutant, Calle Salomonsson, som under sommaren anslutit från Stehag. Calle började på yttermittfältet och visade att han kommer blir en stor tillgång för oss under hösten. Bra inställning från början. Även Oskar Jönsson var med från start denna gång. Oskar som skulle gjort debut i våras mot Löberöd borta, men som då lyckades skada sig på uppvärmningen, visade denna kväll att han vill vara med och kriga om en startplats framöver. I sin forwardposition så skapade han många chanser och gjorde livet surt för Örtoftaförsvaret. Kanske planens bästa spelare tillsammans med Linus Schill som personifierar ett krigarhjärta på planen. Särskilt i en situation där han på egen hand stoppar tre anfallande Örtoftaspelare från att göra mål i en kontring. Men matchen då?

Vad ska man säga. Enkelt sammanfattning skulle kunna vara, förväntan, frustration, ännu mer frustration, glädje, ångest och till slut euforisk lycka. Första halvlek behöver vi inte prata om. Vi har boll, skapar mest. Örtofta får ett mål bortdömt, helt rätt och vi är inte nöjda. Vi skapar som vanligt lägen, men missar.

Andra Halvlek fortsätter på samma sätt. Vi skapar och trycker på utan att näta. Örtofta kontrar ibland, men känns inte farliga.
Allt händer de sista 10 minuterna. Nyss innhoppade Safet Ahmeti löper in från vänsterkanten och stöter in bollen efter ett fint inlägg. Detta sker i 81 minuten. I den 82 minuten får Örtofta en frispark till höger utanför vårt straffområde. Dom slår den tätt intill högerstolpen och Macke hinner inte dit. 1-1 och livet känns orättvist.

Men det är ni vi visar att vi har en jäkla kämpaglöd i gänget. klockan passerar 90 minuter och vi matar in bollar i deras straffområde utan resultat. Jeppe Carlsson, som också gör debut i A-laget för säsongen har precis bytts in och spelar högerback och frtån Jeppes fot kommer det sista inlägget i matchen. Det är ett uselt inlägg, men målvakten som tagit ett steg ut missbedömer bollen som seglar in under ribban och glädjescener likt en champions leuageseger utspelar sig. Det blir matchens sista spark.
Bittert för Örtofta, men fasen så skönt och rättvist för oss.

Nu krävs det att vi lyfter oss ytterligare inför onsdagens drabbning mot serietvåan Teckomatorp, som vi ju slog borta i våras.
Fredagkvällen blev kul. Tack alla i hela truppen för det...