Nervöst, men tre nya derbypoäng blev det

OBS! På dammatchen i lördags sa Olle att U21-matchen på Sandbyvallen mellan MFF och HIF blir av. Jag tror inte det är som jag drömt. Sa han 29 augusti 17:00???? Mer info kommer, men vi får vår toppmatch på Vallen.......

Försnack:
Derby på en lite blöt plan, men det sköna vädret kompenserade det. Det var en härlig fotbollskväll. GoF saknade Jeppsson på inermittfältet, han är tuff och duktig. Deras anfallare var en ny duktig bekantskap. Alltså ett lika bra GoF-lag som när vi mötte dem i våras. Vi saknade Joel och Conne för skador, Håkansson avstängd och Rasmus sjuk. Sen tidigare e ju Mackan långtidsskadad och Virre lagt skorna på hyllan. Förväntningarna på matchen var en jämn och tuff derbymatch.

Drickapaus vid en av många GoF-skador

Första halvlek:
Vi började bra som vanligt, ett friläge första minuten har blivit en vana, tror det var Månsson denna gången. Vi gör en bra första halvtimme. GoF sjunker ner med sitt lag och vi hade mycket boll och spelade kort runt. vi hade lite svårt att ta oss förbi deras mur och in på deras tredjedel. Lägena skapade vi när vi vann boll och snabbt hittade den av våra innermittfältare som var fri och sen utnyttjade snabbheten på kanterna och i Månssons djupledslöpningar. GoF var endast farliga när långbollar nådde deras nummer 9 på topp. Jag har lite minnesluckor av den första halvleken, men alla våra offensiva spelare hade bra avslutslägen. Vi dominerade första halvtimmen och tog också ledningen. Efter cirka en kvart sysselsatte Noah tre GoF´are nere i hörnan, snett bakåt hittade han Robin G som i sin tur hittade Månsson i straffområdet. Månsson höll undan backen och satte upp bollen i närmsta krysset. Med tio minuter kvar kom kvitteringen, vi gick bort oss på kanten, i duell med mig som deras anfallare vann hamnade bollen hos deras lille elva som löpt ifrån vårt mittfält. Ensam med Jens tryckte han in bollen. Sista kvarten var det GoF som var hetast. Jag tror inte de hade fler lägen än målet, men vi var för lata och mesiga och GoF hade enkelt att spela runt bollen. Vi borde gjort någon mer mål i en halvlek där vi var väldigt bra i 30 min.

Tuff duell mellan Lai och deras duktiga 9a med Örebrodialekten

Paussnack:
Det gällde att löpa mer än motståndarna. Så vinner man mot tunga GoF. Vi är bra i andra halvlek och vi alla trodde på en seger idag!

Andra halvlek:
I hela halvleken var GoF lite hetare, då menar jag att de löpte mer, hade mkt mer boll än oss och såg helt enkelt spelsugna ut. Avslut på mål vann vi halvleken med 3-2 och i mål vann vi halvleken med 2-1. Vi tog en tidig 3-1-ledning utan att briljera. 2-1 kom efter en Sebbe-frispark som Eric störde målvakten på. Han tappade bollen, jag spelade bakåt till Tom som tryckte in ledningsmålet. 3-1 kom kort därefter, fin löpning av Mange och därefter Sebbe tog Sebbe ner mot hörnflaggan med bollen. Ett grymt och hårt inlägg mot en helt solo Eric som kunde nicka in 3-1-målet utan några problem. Det var ett väldigt snyggt fotbollsmål. GoFarna såg uppgivna ut, men kort efter fick de en straff. Sebbe var för hård i ryggen mot deras anfallare, när det väl blåstes straff ser det ut som dem hakar i varandra och domarna kunde friat eller gett vem som helst frispark/straff. Sebbe gick hårt åt, så straffen kändes från min vinkel ok att blåsa. Journalisten Nyhlen satte den säkert i mitten av målet. Det stod 3-2 och återstod en halvtimme. Det såg ut som hemmamatchen mot Hörby i våras. Vi har svårt att spela upp bollen, såg trötta ut, motståndarna hade mycket boll men försökte med höjdbollar nå en ensam anfallare. Vi hade lite boll och inget eget anfallsspel. Nån farlig kontring blev det. GoF´s enda kvitteringschans kom på övertid när en hörna skarvades mot mål. Jens reflexräddning tippade bollen i ribban, världsklass. Sista två minuterna hade Adam bollen och vi kunde klara tre nya poäng.

Vi firar 3-1-målet

Matchen:
GoF var bra, mycket bra. Nämna speciella spelare är kanske onödigt då de flesta hade bra teknik och fysik. Deras centrala mittfält med nummer 7,8 och 11 gjorde alla en kanonmatch. För vår del var det tur, för GoF´s del var det dumt. Jag syftar på deras taktik i anfallsspelet. Det verkar vara fysik och höjdbollar mot deras ensamme anfallare som är taktiken. Men med den skickligheten i passningsspelet, rörelsen och smartheten som fanns i GoF ikväll, så borde de försökt spela sig in på vår tredjedel och haft två anfallare. De hade de inte och vi kunde ta tre poäng. Vi var ok i matchen, vi var väldigt bra första 30 och bjöd på fint passningsspel, bra rörelse och barcavacker rörelse och tålamod med boll. Andra halvlek kändes dålig, men den halvleken vinner vi med 2-1 och skott på mål med 3-2. Visst hade GoF 70% boll i andra, men fotboll handlar om att träffa mål och göra mål. Där var SSIF segrare igen! Men vafan, våra lokalkonkurrenter ska kunna ta en kvalplats uppåt. De är fysiska och har spelare som besitter mycket fotbollskunskap.

Eric med bollen under kontroll i GoF´s straffområde i den första halvleken

Blåttz topp 5:
5: Mange/Eric
- Odarlsövsduon slet bra idag och var intresserade av att ha mycket boll.
4: Robin G - Tuff i duellerna och bra i positionsspelet, hade full koll idag
3: Månsson - prenumererar på en plats i topp-5. Alltid enorm i sitt slit, sina dueller och sina djupledslöpningar. Bra 1-0-mål.
2: Tom - Viktigt 2-1-mål och väldigt intresserad och engagerad ikv. Löpte nog mest på plan
1: Jens - Räddningen i slutminuterna gav oss tre poäng, jösses vilka reflexer!

Domaren:
GoFarna verkade inte så nöjda, men årets bästa domare är ett faktum.

Publiken:
Mycket som vanligt, så jäkla skoj.

Fyra av våra mest trogna supportrar

Stämningen på plan:
Bra! Många trevliga GoF-spelare faktiskt

Galnast?
GoF´s nummer två var trevligast och duktig när vi mötte dem i våras. Idag mest intresserad av efterslängar. GoF´s tränare får ändå priset. Engagerad i överkant, helt enkelt galen

Lagledaren:
Senast var det Pålsson som ställde upp, idag hjälpte Lindh lagledar-matte. Fottade, peppade och fyllde flaskor. Bra jobbat Lindh.

Bloggvännen:
Det ska bli kul att läsa GoF-kaptenens syn på matchen. Var resultatet rättvist? Hur var det att möta serieledarna?Med ett bra försvarsspel med nickar som styrka och en snygg straff kanske han utser sig själv till GoF´s bäste. Ok isf........