Tobbe Malm om sitt mål mot Milan och massa div.6 referat

När Sandbyborna gör avtryck ute i landet blir man glad. Vi har domaren André Ovenberger som går på linjen i superettan och damallsvenskan, bröderna Magnetorp har fått göra inhopp i Allsvenskan när de varit fjärdedomare, vi har gamla landslagsmannen Leif Enqvist som är assisterande tränare i Malmö, vi har Tobbe Malm i MFF, Johan Eiswohld i HIF och Mathias Andersson i Landskrona. När de lyckas och omnämns blir ivf jag lycklig och stolt. Senaste gången var i söndags när Tobbe Malm fick hoppa in mot Milan efter pausvilan, det var ett grymt inhopp med ett vackert mål som krydda. Han nämdes överallt på kvällen, sportbladet.se och sportspegeln på SVT som fetaste medier. Nu har bloggen tagit ett snack med Tobbe, tack som fan för svaren Tobbe! Bloggen är jäkligt glad för hans skull och hans status i MFF behövde verkligen denna framgången när MFF nyss värvade en spelare på hans position. Tobbe visade i söndags att han håller hög klass, snabbhet, passningsspel och nu även kylan i avsluten. Skulle Tobbe bli utlånad tar jag för givet att Olle Fridolf varit noga med att det står i kontraktet att det är till SSIF utlåningen sker.

Tobbe rullar in bollen bakom Abiati i Milan-målet!

Vi måste börja med ditt mål, hur kändes det när du såg att bollen rullade över mållinjen?
En svår känsla o beskriva. Först blev det helt tyst i huvudet o sen hörde man alla fans skrika o då fick man lite gåshud och man njöt riktigt :)

Det var en snygg kontring som du startade, kan du berätta om anfallet?
Redan i första halvlek såg vi att deras ena mittback var lite osäker. Så när han fick bollen satte jag press, han fumla med bollen och blir ett litet motlägg och bollen går till Alex. Jag springer inåt i banan och vid straffområdet får jag en perfekt boll av Alex o tar med den och ser Abbiati går åt höger så lägger den i vänsterhörn o pang 2- 1

Se målet igen...........
:)

När visste du att du skulle få speltid?
Redan innan matchen, fast trodde ej som ytter. Fick reda på det när jag kom till samlingen

Hur kändes det när du hoppade in efter pausvilan?
Kul. Pratade med en gammal tränare innan jag kom in och sa till honom o göra mål så skratta han bara och det fick en att slappna av faktiskt det snacket med honom så var inte direkt nervös.

Du gjorde en väldigt fin insats, med både mål, klackar och fler bra prestationer. Kan du sammanfatta din insats?
Inledde starkt. Vi skulle ligga i våra positioner och hålla i bollen när vi fick den och tyckte jag gjorde det och sen krönte jag insatsen med ett mål.

Du tjaffsade lite med gamle landslagsbacken Oddo, hur var stämningen på planen?
Solklar filmning av honom så gav han bar en liten klapp på huvudet ;-)Det va en bra stämning men nu fattar man varför Van Bommel e hatad av sina motståndare...Håller på med tröjdragningar o snackar en del..hehe

Vem bytte du tröja med efter matchen?
Danne Andersson fixade så vissa av oss unga fick matchtröjor som de hade. Så fick Robinhos :)

Du fick beröm av Glenn Strömberg och du nämdes på Sportspegeln, hur känns det?
Det e aldrig fel, men gäller o ha fötterna på jorden!

Hur var Malmöpubliken idag?
Strålande, speciellt när Zlatans namn nämndes. Då trodde jag att jag skulle bli döv ett tag...

Du fick en smäll på munnen med blod som följd, vad hände där?
Ett långt inlägg från Stenen så går jag och Oddo upp i duellen, hans armbåge träffar min läpp så den spricker.

Är detta din största fotbollsupplevelse?
Detta och SM-guldet förra året är nog det.

Vad betyder denna matchen för din fortsatta karriär?
Inget speciellt, det var en match där jag fick visa vad jag gick för i en ovan position.

Suddigt, men Eric och GoF-kaptenen Nyhlén i samspråk

Philip Nyhlén om SSIF - GOF

Inför matchen:

Vi hade ett riktigt bra lag med oss. Vi saknade Jeppsson som ska bli pappa när som helst.
Taktiken mot S.Sandby var 4-5-1.
När vi har mött S.Sandby tidigare så spelar dem 4-5-1 och har alltid haft ett övertag mot oss på mittfältet.
Vi ville stoppa deras mittfält.

1:a halvlek
S.Sandby har mycket boll och rullar runt. Vi är kompakta med hela laget och S.Sandby hittar inte så många ytor, därav deras bollrullande i backlinjen, mittfält.
Vår målvakt räddar ett friläge efter ca 10 min. Det känndes att S.Sandby inte var lika som i våras eller så var vi bättre?
Men dem hade mycket mer fart i sitt spel och framförallt mer kantspel i våras.
S.Sandbys ledningsmål kommer efter ett inspel från kanten som vår spelar ska rensa undan men bollen missas och går vidare in i straffområdet där det sen blir mål.
Lite flyt och tillfälligheter bakom målet.
Jag tycker vi kommer in mer och mer i matchen och får till slut in ett kvitteringsmål.
Även det ett lite slumpartat mål. Efter kvitteringsmålet tycker jag det är vi som har bollen och tar över spelet lite.

Paus
Vi skulle sälja oss dyrt, vi kände att vi var med i matchen och kunde skrälla på bortaplan mot serieledarna.
Vi skulle fortsätta fördela ut bollar på kanterna, vår defensiva spelare (Markus) fick oehört mycket tid och boll. Vi trodde S.Sandby skulle sätta en hög press på oss och attackera mer. Försöka vinna fler 2:a boller i och runt omkring straffområdet.

2:a halvlek

Vi startat matchen bäst och har mycket bollinnehav. S.Sandby känns skakiga och är inte riktigt med i matchen.
Sen gör dem 2 snabba mål. Ett efter ett inlägg som är välplacerat både i inlägget och avslutet.
Det andra målet bjuder vi på.
Matchen kändes tyvärr nästan avgjord där. 3-1 i nacken och klockan stod kanske på 60 min.....
Vi fortsatta att kriga på och spela runt bollen.
Vår anfallare hade en tuff uppgift som ensam forward. Han krigade på bra, vann många dueller och fördelade bollarna till våra mittfältare.
Sen får Gustav en straff som en Sandby back är väldigt klumpig på. Gustav är påväg ut från straffområdet när Sandbybacken fäller honom.
Straffen var inte så mycket att prata om. Jag har inte missat en straff på 3 år och bestämde mig direkt för att lägga den mitt i mål.
Vi får lite blodad tand av reduceringen och kämpar oss in i matchen igen.
Vi fortsätter att ha mycket boll och för spelet helt i 2:a halvlek.
Sandby försvarar sig bra och sticker mest på kontringar nu.
Vi skapar inga heta målchanser utan har på tilläggstiden en nick i ribban.

Slutresultat 3-2
Ett resultat jag tycker är orättvist.
Vi förtjänade 1 poäng i matchen. Stora skillnaden är att Sandby har stolpe in medans vi i många andra matcher tidigare har haft stolpe ut.
Men ett topplag har alltid lite tur och tillfälligheter med sig. Hade vi haft lite tur så hade det varit ribba in och 3-3 i matchen.
Jag tycker det är vi som för matchen i 2:a halvlek och spelar bäst fotboll.
Tyvärr så förlorar vi 2:a halvlek med 2-1.
Vi tar med oss det goda spelet till Tjörnarps matchen och hoppas på 3 poäng!

Maglasäte – TSK 1-1 av Danne Jönsson

Jahajaja. 1-1 efter en hetsig match där domaren nog tappade det en aning.

Laget var det samma som startade mot Dalby senast, bänken var lite annorlunda men det såg bra ut. Planen såg i alla fall fin ut från sidan, vilket brukar gynna oss.

Vi börjar bra och spelar en ganska småtrevlig fotboll till en början vilket leder till lite halvchanser. Maglasäte har lite smålurigt folk som anfaller men till en början känns det som vi är det bättre laget. Dock får Maglasäte en frispark efter kanske 20 minuter som deras spelare på ett väldigt snyggt sätt placerar in bakom Mats som är chanslös. Ett väldigt snyggt mål. Bara några minuter senare kommer nästa kalldusch när Maglasäte får straff. Jag ser inte vad som händer riktigt men den verkar aningen billig. Spelaren som sköt in frisparken tar hand om straffen vilket det inte verkar vara tänkt från början då deras nummer 16 verkar klart irriterad över detta. På straffen gör Mats en fin räddning och vi är med i matchen än. Nummer 16 i Maglasäte visar då upp en riktigt divig sida då han går fram mot sin egen bänk och hånklappar. Inte speciellt schysst gjort mot laget känns det som och hade jag varit tränare hade jag hottat iväg honom från planen. Men hur som helst, vi får en gratischans in i matchen igen.

I andra halvleks början börjar det urarta en aning och det är en hel del snack och fula grejer på plan (och även utanför ska väl erkännas). Detta leder till att Maglasätes ena mittback åker på en konstig utvisning. Förmodar att han gjorde något mot Glenn som domaren såg, annars är den underlig. Efter utvisningen försöker inte Maglasäte längre och vi har bollen hela tiden, dock utan att skapa någon riktigt farlig målchans. Vi är inte riktigt hungriga framför deras målvakt som ofta enkelt får plocka ner bollen utan problem. Maglasäte fortsätter vara halvfarliga på sina kontringar medans vi inte känns farliga alls. Mycket boll men lite målchanser. Frågan är om det inte var dåligt för oss att Maglasäte får en man utvisad för det är svårt att spela mot en mur. Tiden går och först när vi är uppe på dom sista minuterna hettar det till framför mål. Inom bara ett par minuter skapar vi mer än egentligen på hela matchen. Först lyckas en Maglasäte-spelare rädda ett skott på mållinjen och styra ut den till hörna. Därefter kommer det förlösande 1-1 målet när Filip driver in bollen på deras planhalva och skjuter ett bra och lågt skott som målvakten inte hinner ner på. Då är vi inne på övertid. Men vi skulle hinna med att skapa en riktigt bra chans till när Fredde får till ett bra skott som smiter precis utanför, hade varit fantastiskt med två mål på övertid.

Maglasäte borta är för oss alltid svårt och det var som en vän sa till mig innan matchen

”Här har för fan Torp inte vunnit sen 1963”. Men allt som allt känns det surt att bara få en poäng när vi hade chans att dra ifrån Torna och Trollenäs bakom oss. Plus till att vi aldrig ger upp och lyckas få in kvitteringen, och till Mats som räddar straffen!

Match igen på fredag, då kommer Trollenäs till Torp.

Läget i THIF (Torna Hällestad)

Bjuder på två referat samt en kort presentation av nyförvärven.

Hörby FF - THIF
Börjar med en sammanfattning av lördagens match mellan Hörby FF och Torna Hällestads IF. Vilket jag behövt ett antal dagar för att reflektera kring innan jag skrivit om. Förutsättningarna inför matchen var inte de allra bästa då mycket folk var borta av både vettiga och ovettiga anledningar och även ett antal spelare i truppen var stora frågetecken så laget var oklart in i det sista. trots detta så börjar vi väldigt inspirerat och tar även ledningen väldigt snyggt genom ett av höstförvärven Daniel Döhle. Vad som sen händer efter målet har jag faktiskt inte kommit på någon vettig förklaring till men det som sker är att vi slutar spela och slutar att hjälpas åt och jobba tillsammans så efter två situationer med tveksamt kollektivt försvarsspel är ställningen 2-1 till Hörby i halvlek.

Sen i andra så börjar vi okej, men efterhand så är matchbilden den samma som i första, och här underlättar det inte att Christos som var domare för dagen börjar vifta med kortleken och ytterst tveksamt visar ut två Hällestads spelare och efter detta gör Hörby ytterligare två mål.

Men skall jag summera matchen så var Hörby bäst för dagen och helt klart värdiga vinnare då vi inte allt som upp i nivå och jag tror att de vunnit även utan hjälp av Christos som jag hoppas Skåneboll sätter en kontrollant så att han inte får förstöra fler matcher!

THIF - Lunds BOIS
Till onsdagen match mot Lunds BOIS där de flesta som var borta i helgen åter var tillgängliga och vi ställde en riktigt stark 16manna trupp på benen och då var ändå ett antal i stort sätt givna spelare inte tillgängliga. Matchen börjar lite trevande och ängsligt från båda lagen och ingen av lagen får till något organiserat spel och Lunds BOIS mål kommer efter en missat rensning och Hällestads på en frisparks retur. I halvlek talar vi om att ha tålamod och våga etablera spel och inte slå för mycket chans bollar.

I andra tar vi tag i taktpinnen från början och spelar stundtals riktigt fin fotboll och då har inte Lunds BOIS något att sätta emot och vi gör tre mål på fasta situationer och ett genom ett friläge och har ytterligare ett antal fina chanser att dryga ut resultatet men tar ändå en säker 5-1 seger.

Så det vi presterar i andra halvlek mot BOIS tar vi med oss till lördagen match mot luriga Örtofta som plockade en poäng mot  Trollenäs i tisdags så känslan är att det inte blir en lika lätt match som i våras.

Nyförvärv
Inför hösten har vi rustat väl och den som hittills har presenterat sig är Daniel Döhle som kommit från Blentarps BK och på två matcher i A-laget hittills gjort tre mål och detta utan att vara i riktigt matchform så kommer bli riktigt spännande att se hur målproduktionen kommer se ut när formen kommer. Sen nu inför matchen mot Örtofta blir nästa spelare klar och det är Henrik Jensen som närmast kommer från Löberöd där han var en av deras mest tongivande spelare och det han visat på träningarna hittills ser riktigt lovande ut och jag tror att han kommer bli riktigt nyttig för oss under hösten. Spelare tre som är på ingång heter Nichlas Johansson och spelade senast i Arlövs BI och han deltog i träningsmatcherna efter sommaruppehållet och visade där att han var en spelare stark spelare med mycket goda tekniska kvalitéer. Så skall bli spännande att följa dessa tre spelares framfart under hösten.

Christian, THIF

Maglasäte - Teckomatorp av Peter Lindberg

Det skiftar fort i fotbollsvärlden. Efter den sköna segern mot Örtofta så blev det poängtapp på övertid i kvällens match mot serietvåan Teckomatorp

Vi kom till start med goda förhoppningar och visste att vi skulle kunna skaka seritvåan Teckomatorp. Inte minst med tanke på att vi slog dem med uddamålet i våras borta. Det skulle visa sig bli en händelserik kväll på Svanvallen. Det började riktigt bra och vi rullade boll så som vi vill göra. Båda lagen skapade halvchanser med det var först efter en kvart som det skulle hetta till ordentligt. Vi får en frispark utanför deras straffområde som Albert smeker in vid den vänstra stolpen. Mycket snyggt 1-0. Efter detta kontrollerar vi matchen. Vi fortsätter jobba hårt över hela banan och Teckomatorp har svårt att skapa något. I den 39 minuten så leder en tilltrasslad situation till att domaren blåser straff för oss. Albert som är het utses till skarprättare. Tyvärr är straffen svag och målvakten räddar. Det var vår andra straffmiss i rad, senast tappade en poäng i Hörby på det sättet och det har gått troll i straffskyttet.

Teckomatorp får energi av straffräddningen och skapar rejält tryck. I slutet av halvleken får Danne "Ekastiga" Nilsson en ful smäll i ansiktet. Ett rejält jack i pannan och transport till sjukhus för att sys.

Oturen fortsätter i början på andra halvlek då vi först blir blåsta på en frilägesutvisning när "Tosse" är fri mot deras mål. Minuten senare får Jim sitt andra gula när han i en situation flyttar en av deras killar som varit ful i situationen innan. Rött kort och vi får inrikta oss på försvars- och kontringsspel. Killarna krigar verkligen hela matchen, men tyvärr så har domaren tappat matchen för länge sedan och är inte konsekvent i sina bedömningar. Men vi håller ställningarna och skapar själva en hel del. Kanske borde vi avgjort matchen på någon av alla våra lägen, men vi är fortsatt ineffektiva i boxen.

Avstängningar och skador gör att vi nu får laborera om inför Dalbymatchen på fredag, men vi har en bred trupp och nya killar kommer få chansen.

Till sist en liten reflektion. Vi har tre domare under en match och jag tycker att linjedomarna måste vara mycket mer aktiva i sitt agerande och hjälpa huvudomaren. Vid två tillfällen, Dannes huvudskada och friläget vi blev blåsta på borde linjemannen agerat, men dom verkar bara vilja vinka för inkast. Här krävs skärpning.