I dagens sydsvenska dagbladet kunde jag läsa att Tobias Malm blivit uttagen till P19-lanslaget för möten mot Finland den 3 o 5e september, GRATTIS! SSIF har Matte i P18-landslaget och Tobbe i P19-landslaget. Jävligt fräckt! Grymt grabbar!

*
Lill-matte kom med i 18mannatruppen som laddar för kvalmatcherna med träningsmatcher mot Danmark och Grekland. Fett grattis!
*
Örtofta IS - Torna Hällestads IF
Förutsättningarna inför matchen mot Örtofta såg bra ut hade med oss en bra trupp, det var härligt väder och Örtoftas riktigt fina plan. Första halvlek började trevande och vi spelade alldeles för omständigt och tog alldeles för långt tid på oss att ta beslut, vilket gjorde det väldigt lätt för Örtofta att försvara sig och sen när de vann bollen försökte de kontra utan någon större lycka. Efter cirka halva första halvlek blir Örtoftas brutale stjärna Anders Persson utvisad efter en riktigt ful armbåge. Men det enda detta gör är att Örtofta fokuserar än mer på försvar och vi kommer fortfarande inte upp i nivå. I slutminuterna får vi in ett väldigt psykologiskt mål som Anders Bang Olsson kraftfullt nickar in efter en välslagen hörna.
I halvlek talar vi om vikten att sluta transportera boll och våga etablera och rulla runt bollen och få Örtofta i rörelse, vi gör också ett antal byten för att få in lite mer energi och fart i laget vilket direkt ger resultat då vi direkt tar tag i taktpinnen och gör precis det vi talat om i halvlek och då hinner inte Örtofta med alls och genom ett par fina kombinationer och lite fotbollsgodis gör Daniel Döhle två mål och Marko Stozinic gör sen 4-0 i slutet genom att dundra upp den i nättaket och vi tar tre poäng efter en stabil insats där 4-0 är ett resultat i underkant.
Torna Hällestads IF - Teckomatorps SK
Sen till denna helgens match mot Teckomatorp som spelades hemma på Tornavallen som var blöt och mjuk efter de senaste dagarnas ihärdiga regnande, vilket turligt nog höll sig borta under själva matchen. Matchen var otroligt viktig för båda lagen då andra platsen i serien stod på spel. Teckomatorps spel kände vi att vi hade koll på då det bygger mycket av spelet på att deras tunge center skall skarva eller ta ner långa bollar från backlinjen och sen kommer de med tre-fyra spelare som kommer i full fart och försöker snappa upp bollarna och under första halvlek kommer de till ett par halvchanser när vi ligger fel och inte tar vårt jobb fullt ut. Vi är dock det spelförande laget och för dagen fick vi också med våra anfallare på ett mycket bra sätt i uppspelsfasen. I den 16 minuten får vi utdelning efter en mycket snabb omställning där Henrik Jensen avslutar säkert. En stund innan halvtidsvilan kommer också 2-0 av Daniel Döhle på ett långt inkast.
I halvtid är det fokus ligger på att vi måste göra vårt jobb fullt ut och att vi skall försöka utnyttja kanterna som var Teckomatorps svaga punkter i defensiven och i andra kör vi bara på och Teckomatorp skapar inga riktiga farligheter alls och efter ungefär halva halvleken kommer rättvist 3-0 av Kristian Andersson som enkelt rullar in bollen efter ett snabbt inkast. Sen kontrollerar vi resten av halvleken utan att göra ytterligare mål.
Utgångsläget för resten av hösten ser nu lovande ut för våran del men det är viktigt att vi inte slappnar av och tar en matc i sänder och vi börjar redan på fredag borta mot Maglasäte.
/ Christian, THIF
*
*
Trollenäs - Maglasäte
Det var mycket som stod på spel under fredags match mot Trollenäs borta, men trots detta så var laget inte med från start. Det höga gräset (har dom ingen gräsklippare i Trollenäs?) ställde till det inledningsvis.

Vi sattes under hård press från början och den första kvarten var spelet mest förlagt till vårt straffområde. Många startspelare var borta denna kväll och vi ställde bland annat upp med en backlinje som jag inte tror startat någon av våra tidigare matcher. Trollenäs hade ett vasst och kvickt anfall vilket straffade oss. Efter ca 20 minuter lyckas deras forward ryck sig loss på vänsterkanten och fri med Jerry placerades bollen säker i mål. Detta är ju också ett av våra problem, att vi själva gör på tok för lite mål.

Vi lyckas ändå ta tag i spelet och håller det väl upp, skapar bra chanser, men får inte dit dem. I sista minuten av halvleken får Trollenäs en frispark på högerkanten, utanför vårt straffområde. Bollen kommer in med kraft längs marken och motståndarna visar mer vilja när bollen stöts in vid den vänstra stolpen. 2-0 i efter första 45 svider och killarna fick sig en avhyvling i paus.

Andra Halvlek är bättre. Vi är aggressivare och smäller på bättre. Även löpviljan höjs, åtminstånde på några killar. Lite otur har vi efter ca 10 minuter i andra när åter en frispark, denna gång från vänster styrs in av egen back som försöker täcka. Inget flyt där inte.

Vi reser oss ändå och med 20 minuter kvar får vi bra press i deras straffområde, när Peder som kommit in med bra energi vinner en retur på sin egen nick och stöter fram den till Liridon som äntligen får trycka in bollen. 3-1 och nytt hopp. Vi måste börja chansa lite och flyttar upp mer folk. Det gör oss sårbara för deras kontringar, men vi har tur med både stolpar och ribba vid några tillfällen och vi är med i matchen, ända till sista 10 då Trollenäs kontrar in 4-1.

Två 4-1 förluster, början till lite för mycket gnäll på planen och dåligt fokus gör att laget nu måste se sig själva i spegeln och fråga vad man tappat i det fina spel vi hade under våren. Fokus på den egna insatsen och mindre projektioner på andra gör att vi kan vända detta och kan vi inte tända till i nästa match mot Torna-Hällestad, som vi spelade ut, men ändå förlorade mot via två straffar, då vet jag inte hur laget ska kunna lyfta till den nivå som finns.

P.Lindberg

*

GoF - Dalby av Philip Nyhlén

Inför:
Vi saknade vår anfallare Gustav.Ä pga skadat knä.
Annars hade vi en stark trupp.
Vi startade med 4-5-1. Där vårt mål var att få övertag på mitten och att komma runt mycket på kanterna.

1:a halvlek
Det var en hård öppning. Det blev många löpdueller.
Dalbys anfallare pressade väldigt högt upp och löpte mycket.
Det var längesedan jag var så trött efter en halvlek.
Vi fick en straff i mitten av 1:a halvlek som Ola Ripa placerade stolpe in, snyggt!
Dalby skapade inte så många lägen. Det gjorde förvisso inte vi i heller.

Paus
Patrik sa till oss att vi var tvugna att löpa mycket mer. Att vi inte skulle bli bekväma på mitten bara för att vi var 5 spelare.
Fortsätta att ligga kompakt med alla lagdelar, rätt spelavstånd m.m.

2:a halvlek
Vi fick ett litet större spelövertag och kunde komma runt mycket på kanterna.
Dalby anfallarna löpte in lika mycket och bytade ut och ändrade runt i anfallet.
Vi skapade några lägen där vi borde ha gjort 2-0 och stängt matchen.
Det sista som händer är att domaren ger Dalby ett utmärkt frisparks läge utanför straffområdet.
Bollen går i muren och över mål....
Den frisparken var så billig och han ville få chansen att avgöra matchen (jä*vla domare).