bloggen på damernas match

Igår var bloggen på plats på Sandbyvallen för att titta och stötta vårt damlag i den viktiga omstartsmatchen mot Hovås-Billdal.

Försnack:
Hovås är ett ungt lag från Göteborgstrakten som Sandby slog i den avgörande kvalmatchen förra året. Hovås är ändå i division 1 och har slagit Sandby en gång i år. Precis innan sommaruppehållet möttes lagen i Göteborg och Hovås vann med 2-0. Enligt Stille vann detta Hovås-lag Gothia cup för F19 förra veckan. Sandby ställde upp med ett bra lag, borta från förra gången bloggen var på plats var duktiga spelare som Stjärna, Elsa, Jannike, Hanna Lindström, samt att spelare som Louise och Lina Härle var på bänken.
Första halvlek:
Hovås hade ett litet övertag i början. Deras små, tekniska spelare startade piggt och deras kortpassningsspel var bra. De kom till några halvchanser i början. Sandby låg bra med backlinjen och hade ganska bra koll. Efter cirka tjugo minuter bytte matchen ansikte. Sandby hade mest haft kontringar första tiden av matchen. Nu tog Sandby över spelet och det var Hovås som resten av halvleken satsade på kontringar. Sandby spelade väldigt bra i mitten av halvleken. Det var ett enkelt, men vackert och framgångsrikt spel. Vinna boll, sen hitta någon av de tre innermittfältarna rättvända för att sedan spela ut på ytteranfallarna. Det blev en del farliga lägen. Antingen var det Höst som störtade in i boxen och avslutade eller så var det inspel snett inåt bakåt till Tozz som kom i hög fart. Det var nära mål några gånger. Tyvärr var det Hovås som hade ledningen i paus. I mitten av halvleken fick deras duktige anfallare en djupledsboll. Gabbi hann ikapp henne, men hennes avslut touchade Sandbybacken och fick en fin båge över Ivar i Sandbymålet.
Hovås duktiga nummer 7 rinner igenom när Sandbys backlinje inte var rak

Paussnack:
Jag hörde lite av paussnacket, och det var ett positivt och taggat Sandbylag som trodde på att vända underläget. Widerberg poänterade att han ville få upp ytterbackarna mer och in med ytteranfallarna. Från parkbänken var det tydligt att anfallen behövde bli längre för att få mer tryck och ha mer än Höst i boxen när bollen kom in. Spelet och energin i Sandby var väldigt bra!
Sandbys paussnack
Andra halvlek:
Matchbilden från slutet av den första halvleken fortsatte. Sandby spelade väldigt bra och Hovås fick mest använda sig av kontringar. I stora delar av halvleken var bollinnehavet cirka 70-30 till Sandbys fördel. I mitten på halvleken kom Sandbys kvittering. En läcker framspelning till Höst (av Stina tror jag), som Höst tog med sig mellan backarna och avslutade säkert intill den bortre stolpen. Det var rättvist, och nu kändes det som målskyttet skulle lossna. Spelet och inställningen var fortsatt grym från Sandbys sida. Ytterbackarna kom med upp i anfallen, innermittfältarna hade mycket boll och ytteranfallarna fick hela tiden bollar att jobba med. Det var vacker fotboll helt enkelt! Men, så kom kallduschen med tio minuter kvar. Hovås hade satt in en ny anfallare och satsade lite mer i kontringarna. Och med mer folk och fart i kontringarna, samtidigt som Sandbyspelarna tröttnade lite fick hovås in 2-1-bollen i den 83-minuten. Efter slarv i Sandbyförsvaret kunde deras duktiga nr 21 trycka in ledningsmålet. Med bara minuter kvar kom också 3-1 till bortalaget. Ett nytt hål i backlinjen gjorde att 21an kunde trycka in ett nytt mål. Sandby hade lägen i den andra halvleken, framförallt många halvchanser. Återigen var det Tozz och Höst som stod för lägena. Minns jag rätt var Tozz skott från straffområdet det farligaste läget efter Hösts mål.
Höst tränger sig mellan Hovås-backarna och kommer i nästa sekund trycka dit kvitteringbollen
Matchen:
Det var två bra lag, och en jämn match. Hovåsspelarna var skickliga, men det bästa lagspelet stod absolut sandby för. Hovås gjorde flest mål, men Sandby stod för mest underhållning. Men varför vinner inte Sandby matchen? Det saknas lite självförtroende i de avgörande lägena. Framförallt var det tydligt i inläggslägen och i en mot en-situationer. Det andra var att Höst var alldeles för ensam där framme, själv kunde hon inte skapa trycket på deras tredjedel som behövs när man har så stort bollinnehav. Den tredje saken är att det hade behövts lite mer skicklighet i avsluten, det hade Hovås och det blev avgörande. Sandbys bollinnehav innebar många lägen, men de hade behövt bli lite hetare. Hovås hade ett avslut som Tozz touchade i ribban och ett friläge som Ivar räddade. Alltså beröm till Hovås för att de med speed och teknik skapade farliga lägen trots deras mindre bollinnehav. Sandbys centrala tremannamittfält imponerade stort. Det höll hög klass, med tre bollvinnare som samtidigt är oerhört passningsskickliga. Hög div.1-klass där.
*
*
Blåttz topp-5:
5: Emilia Bergman - vann boll och fördelade snygg ut på kanterna, var offensiv mittfältare och tog sin in i boxen ibland.
4: "Melle" - Väldigt duktig som defensiv bollvinnare, fördelade bollar snyggt!
3: Gabbi - Följsam och duktig mittback
2: Karolina Höst - Tuff där framme, gjorde ett mål, var värd ett till
1: Therese "tozz" Andersson - Dominant på plan! Tuffast i närkamper, hade många avslut, räddade med nick i ribban Hovås från att göra 2-0, och visade grym inställning när hon körde över deras målvakt. Lägg därtill planens bästa fötter!