damlaget

Bloggen har tagit ett snack med damlagstränaren Niklas Widerberg om läget i division 1. En positiv, kunnig och trevlig Widerberg bjuder på damfotboll idag. Efter Japans skräll igårkväll och tog hem VM-guldet är damfotbollen glödhet. Sveriges VM-brons är väldigt stort också. Nu gäller det bara för Sandbys damer att ta sig upp på fast mark i division 1. Nedan ser ni tabellen, en tabell från text-tv. Coolt att kunna följa sandbys damer på text-tv!










1. Hur sammanfattar du dina känslor från första halvan av serien? Känslorna har åkt lite berg o dalbana under säsongen, men mest har det varit positiva känslor för vi spelar bra fotboll och visar att vi är lika bra som dom flesta lagen i serien.

 

2. Vad säger du om tabelläget? Läget är ju inte så skoj men vi har fortfarande kontakt med ett antal lag och vi har en god stämning i truppen, så vi är inte uträknade.

 

3. Vad ska ni göra för att klara er kvar i division 1? Vi ska fortsätta jobba med att ha bra tempo på träningarna och nöta ännu mer spel på sista tredjedelen.

 

4. Vad tycker du ni saknat där ni inte lyckats ta poäng i de jämna matcherna? Vi har saknat en riktig forward som kan göra det där lilla extra.

Vi har haft en hel del målchanser men inte haft kylan att sätta dit bollen..

 

5. Vad är skillnaden mellan er och det andra Skånska laget Vittsjö som leder serien och är på väg mot Allsvenskan? Vittsjö har en stark trupp och gör sin fjärde säsong i ettan, det ger dom massor av rutin men framför allt har dom en mycket vass forward i Sofie Andersson som gör mål på de flesta av sina chanser.

 

6. Vad krävs av spelare och ledare när ni börjar träna igen om två veckor? Att vi snabbt hittar tempot igen och att alla ger 100%. och att alla tror på att vi kan vinna.

 

7. Vad är du mest nöjd med så här långt? Att vi har ett bra grundspel och att vi har en fantastisk stämning i truppen.

 

8. Vilken spelare vill du lyfta fram så här långt i serien och varför? Dom flesta har höjt sig från förra säsongen men Therese Tozz Andersson är nog den som höjt sig mest, hon visar både på match och träning vad som krävs för att spela i div 1. hon skulle nog kunna ta plats i ett allsvenskt lag.

 

9. Hur har livet i division 1 varit, är det en fantastisk resa eller en påfrestande vardag? Resorna har jag inte upplevt som besvärliga och det enda ändringen från förra säsongen är att vi har 2 timmars träningspass i stället för 1,5 timmes pass förra säsongen. Så det får väl ses som en fantastisk resa. Vi har fått uppleva häftiga arenor och träffat många trevliga människor.

 

10. Vad önskar du dig mest av allt just nu? Att vi lyckas ordna den förstärkning på anfallssidan som vi så väl behöver och att alla tjejerna vilar ordentligt under uppehållet så vi är fräscha när höstsäsongen drar igång.

Sen önskar jag Lina Härle, Hanna Lindström och Elsa Klarin ett stort lycka till, på deras USA äventyr och hoppas att dom lyckas med både skola och fotboll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0