Tränaren sammanfattar omgång 1-13

Vår chef å tränare Fredrik Sundblad har sammanfattat varje omgång av vårsäsongen. Bloggen är tacksam för Sundis bidrag. Njut av härlig läsning. Det har varit en bra vårsäsong för Sandbys herrlag, å den kan inte sammanfattas bättre än nedan!

Nöjd Fredrik Sundblad efter segern mot Torna Hällestad

Löberöd – SSIF 2-4
Säsongens viktigaste seger. Trots att vi inte fått träna på gräs inför matchen är vi starka och gör tre mål sista kvarten. Vi spelar inte bländande men vinner, till stor del, p.g.a. den höga närvaron under försäsongen och det arbete spelarna lagt ner på de träningarna.
Conne avgjorde mot Löberöd med sitt hattrick och blev så glad över sitt avgörande mål

SSIF – Dalby 4-3
En av de skönaste segrarna. Dalby var en av favoriterna inför seriestarten. Vi ligger under med 1-3 i halvtid. Det kändes ganska tufft att gå till pausvilan, men spelarna hängde inte med huvudet, utan var fast beslutna om att vända matchen. En riktig vinnarkänsla spred sig i omklädningsrummet och den tog vi med oss ut till andra halvlek.
SSIF – Tjörnarp 4-1
En tempofattig match som vi vinner ganska enkelt genom den individuella skickligheten hos Sandby-spelarna.
GoF – SSIF 0-2
Här vann vi mittfältskampen som mest bestod i att vinna andrabollar och leverera vidare framåt. Något annat var svårt att utföra på den ojämna planen. Spelarna gör en kanoninsats!
SSIF – Hörby 4-2
Återigen vänder vi ett underläge mot en bra motståndare. 0-1 blir 3-2 innan halvtid och i andra halvlek är det Sandbys tunga och skickliga försvarsspel som bärgar segern. Trots att vi gör fyra mål tycker Hörbys tränare att segern är orättvis...hmmm.
Lunds Bois – SSIF 0-2
En jobbig bortamatch mot ett lurigt motstånd. Det kändes svårt att ladda om efter Hörbymatchen. Men det finns en trygghet i vårt grundspel som gör att vi i år även vinner mindre ”glamorösa” matcher. En säker seger.
Bäst mot Lunds BOIS var Mange Pålsson

SSIF – Örtofta 6-0
3-0 blir 6-0 sista 15 min. efter ett rött kort på en Örtofta-spelare. Vi spelade inte bra men var ändå mycket bättre.
Teckomatorp – SSIF 2-1
Denna dag fick vi aldrig upp något tempo i benen. Vi slarvade i uppspelen och bjöd därigenom på alldeles för mycket. Vanligtvis släpper vi inte till sådana lägen som Teckomatorp gjorde mål på. Våräsongens sämsta insats ger också den enda förlusten. Det ska tilläggas att Teckomatorp var duktiga. Jag längtar till returmötet!
Säsongens enda förlust kom mot Tecko på bortaplan

SSIF – Maglasäte 5-0
Alla kände naturligtvis en revanschlust efter förlusten och Maglasäte var chanslösa mot ett fokuserat SSIF. Vår andra halvlek är mycket bra.
Trollenäs – SSIF 1-2
Trollenäs var ett mycket bra lag som jag tror kommer att ta många poäng under hösten. Matchen var jämn och tuff. Det som avgjorde matchen var att Trollenäs tappade koncentrationen och blev irriterade på domare och några av våra spelare. Samtidigt som vi var fokuserade på spelet fick Trollenäs ett rött kort. I 82:a min. gör vi segermålet.
SSIF -Torna Hällestad 3-2
En mycket skön seger där vi lyckas vända 0-1 till 2-1 precis innan halvtid. Alla spelare kom till match med rätt inställning. Vi vann mittfältskampen centralt, vilket var avgörande. En rolig match med mycket publik. Känns som en nyckelmatch.
Joel sätter enkelt 2-1 på straff mot Hällestad

SSIF – Löberöd 5-0
I denna matchen var jag väldigt imponerad av spelarna, som gör en kanonmatch. Det var bara fyra dagar sedan förra matchen. Det är svårt att ladda om efter en match som den mot Torna Hällestad. Men spelarna går, proffsigt, in och kör över Löberöd med ett tempofyllt passningsspel.
Dalby – SSIF 0-3
En varm och skön sommarkväll och vi spelar på konstgräs bredvid en fin gräsplan. Gillar ens Dalbys spelare det? En halvdan match där våra Juniorer gladde. Vi gör få misstag – Dalby gör många, därför vinner vi.
Jubel efter Håkansson 1-0-mål



Av Fredrik Sundblad
Ska jag sammanfatta vårsäsongen är det svårt att inte nämna den otroliga bredd vi har visat upp. 27(!) spelare har fått speltid så här långt i årets serie. Många med Juniorålder. Det är så klart ingen bragd i sig själv, men med tanke på att vi har 12 segrar är det ganska otroligt. Därför vill jag ge en stor eloge till alla våra ungdomstränare som utbildar våra unga talanger på ett jättebra sätt. Klubbens satsning på tränarutbildning och kontinuitet i ungdomsleden är också imponerande och visar nu resultat. De äldre spelarna är också duktiga på att stötta de unga på ett bra och trevligt sätt. Jag hoppas alla våra ungdomar fortsätter satsa hårt; livet är nämligen roligare med fotboll. Förutom bredden så tror jag framgången så här långt beror på glädje och trygghet. Alla spelare i truppen bidrar till en härlig och trevlig atmosfär. Tryggheten finns i vårt sätt att spela och tillåtelsen för misstag. Detta leder till ett mod hos spelarna att, inom ramarna för organisationen, ta egna initiativ och utnyttja sina styrkor offensivt. Allt ska hela tiden förbättras. Men det är svårt att hitta något negativt, vi har haft flest avslut alla matcher, gjort flest mål och släppt in minst mål. Om jag ändå ska leta, får jag väl säga att passningsspelet inte var riktigt tillfredsställande de första matcherna och vi överlevde mycket genom snabba omställningar. Vi har dessutom legat under i sju av matcherna (tror jag). Det kan vi inte fortsätta med, även om det är skönt att vända underläge till vinst. Försvarsmässigt har vi ibland lite för brått att vinna boll, vilket skickliga motståndare kan utnyttja. Nu är det nio omgångar kvar och det kommer krävas, om möjligt, ännu hårdare arbete för att knyta ihop säcken. Vi behöver hitta tempo igen efter semestern genom så hög träningsnärvaro som möjligt. Sedan gäller det att fortsätta vara noggranna och förberedda inför varje match som återstår och inte ta något för givet. Alla lag vill slå oss, de vet att vi är bäst och kommer göra allt för att vinna. Är vi inte beredda på detta kommer vi få svårt att vinna serien. Men spelarna i SSIF har visat en så stor skicklighet och moral att jag känner mig lugn och förväntansfull. Fortsätter dessutom publiken att komma och stötta oss finns det inget och inga som kan stoppa SSIF:s herrar i år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0