Krönika och sammanfattning av division 6 mellersta




Tabellen ljuger inte! Så bra har vi varit hittills, men det är lång väg kvar. 12 segrar på 13 matcher är en bra start. Men nu väntar 9 tuffa fighter, med start den 12e augusti. Den 2e oktober 16:45 vet vi svaret. Då är sista omgången spelad, domaren blåser av matchen Hällestad - SSIF. Är det på Tornavallen ett av lagen kommer fira seriesegern? Eller blir det Teckomatorp? Men det är omgång 22, efter uppehållet väntar omgång 14. Det är tråkigt att säga en match i taget, men så är det. Vi är väldigt ödmjuka och tar inget för givet. Sandbybor och motståndartränare agerar på samma sätt, de gratulerar oss till seriesegern REDAN! Båda gör det indirekt för att sätta press. Byborna vill fira nu, men också sätta press på oss. Detta får vi inte tappa, nu vill många upp i femman igen. Motsåndartränarna gör det enbart för att göra oss nervösa. De vill få igång våra tankar. Det är farligt, inte tänka för mycket är viktigt.

Vi leder, 11 lag jagar oss. Det är oss alla jagar, det är oss alla vill vinna över. Men tränar-Fredrik sa det på ett vackert sätt inför Löberödsmatchen: "Alla jagar oss, vi är jagade. Men vi jagar också. Vi jagar trepoängare, vi jagar division 5. Det är vår målsättning, den jagar vi"


Glada SSIF-spelare efter premiärsegern mot Löberöd

Jag vill vinna en serie som seniorspelare. Som ungdomsspelare i SSIF hände det flera gånger. Under mina 8 seniorår har jag aldrig vunnit en serie, ramlat ur tre gånger däremot. 2007 kom vi trea och lyckades kvala oss till femman. 2010 kom vi tvåa, men lyckades inte kvala oss till femman. Mitt nionde seniorår vill jag vinna serien. Det hade varit helt underbart att få fira en serieseger. Guldhattar! Kortege genom byn! Hyllas av tusentals fans på ICA´s parkering! Segerbankett på Sandby Pizzeria! Jag vill vinna en serie!

Men det är 27 poäng kvar för oss att spela om. Vi behöver vinna matcher, vi behöver spela bättre, vi behöver fortsätta vara extremt proffsiga i vårt uppträdande. Det betyder att ladda seriöst inför matcherna, fokusera på rätt saker, hela tiden jobba stenhårt för laget och visa hjärta, kyla och disciplin i alla lägen. Men vi måste också träna bättre. Studentveckan var som väntat inte ultimat, men den följdes av veckor med alldeles för få på träningarna. Både bra och oturliga anledningar finns. Men snittet de senaste veckorna låg på drygt tio pers, det måste upp till cirka 20.

Sammanfattning division 6 mellersta:

Släppt in minst mål: SSIF (13 mål)
Gjort flest mål: SSIF (45 mål)

Bästa segern: Trollenäs - Jämn och högkvalitativ match där båda lagen kunde vinna matchen. Vi trodde på oss, vi kämpade oerhört. Utdelningen kom till slut, seger 2-1
Skönaste segern: 3-2 mot Hällestad på hemmaplan. Vi ledde med 5 poäng inför, det kunde bli 2 poängs skillnad efter machen. Vi vann och låg 8 poäng före. Vi har svårt för Hällestad, segern var väldigt skön.

Enklaste segern: Mot Löberöd på hemmaplan - 5-0 var i underkant. Vi gjorde det riktigt bra!
Viktigaste vändningen: Att vi lyckades vända 2-0-underläge till 4-2-seger mot Löberöd i premiären var livsviktigt. Hade vi börjat med en förlust hade det nog sett annorlunda ut i tabelltoppen idag. Vi fick istället en kanonstart, den starten kryddades med en ny vändning i omgång 2. 3-1-underläge mot Dalby vändes till 4-3-seger!


Segerglädje är den sanna glädjen



Drömelvan i division 6 mellersta:
Målvakt:
Tjörnarps galne och duktige målvakt - Han var totalt brutal när han slogs, men stod också för den bästa målvaktsinsatsen i årets serie
Vänsterback: Sebastian Persson, SSIF - Grym debutsäsong som senior. Inställning, huvudspel och offensiv spelstil har varit hans signum.
Mittbackar: Anders Weirum, SSIF - Bättre än förra säsongen och lika bra i varje match. Helgrym
Trollenäs store mittback som blev utvisad mot oss - Grym på huvudet, snabb och bra med bollen.
Högerback: Marko, Torna Hällestad - Verkar spela på alla positioner, men stor, stark och stabil
Tremanna-mittfält: Niclas Månsson, SSIF - Med sin vilja, djupledspassningar och djupledslöpningar har han varit grymt bra.
Trollenäs snaggade och lille mittfältare - Väldigt rörlig och skicklig, han fötter är seriens känsligaste
Johan Hansson, Torna Hällestad - Väldigt bra med bollen och ständigt farlig, både med och utan boll.
Tremanna-anfall: Nr 16 i Teckomatorp, kanske heter Filip Liljekvist - Snabb, teknisk och väldigt bra mot oss.
Eric Norling, SSIF - 13 mål. Fler än på hela förra säsongen. Han är på rätt plats i år.
Conrad Öster, SSIF - 12 mål redan. Och varit mer delaktig i spelet i år och jobbat mer för laget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0