Igår blev det klart: SSIF´s herrar vann serien med 9 poäng!!!!!!!!!!!!!!!!!

Försnack:
Det var underbart fotbolssväder i Hällestad igår. Har det någonsin varit varmare den 2e oktober? 1/4 av planen var kass, resten höll god klass. Hällestad såg ut att sakna deras Håkan Mild (Zacke), samt mittfält/anfallaren (tror han heter Farhad). Men Hällestad ställde upp med en stark trupp, väldigt stark. Sen hade spelare fått byta position sen sist. Då långkastaren Chrille med inläggs- och avslutskvaliter var nedflyttad till ytterbacken och Johan Hansson som briljerade sist i en central roll på mitten var utflyttad till en högerkant, tappade Hällestad i kvalitet och balansen i laget var tveksam. Vi kom till Hällestad med en stark 15mannatrupp. Sen tidigare var bl.a Sebbe och Joel borta. Jeppe Larsson och Rasmus lämnade WO på matchdagen, en timme innan samling blev jag krasslig och fick ligga i gräset och titta på, och tio min in i matchen sträckte sig Månsson och fick kliva av. Vi har stor bred och påverkades inte så mycket av alla ändringar. Innan avspark lämnade Hällestads kapten över en stor bukett blommor till oss. De ville gratulera till seriesegern. Stort gjort, och stort tack!
Chrille överlämnade en stor bukett till Kapten-Weirum innan matchstart. Trevlige Danmyr kom med på bilden osså
Första halvlek:
Under mitt varv med vattenflaskor de första spelminuterna såg jag ett stort SSIF-övertag. Det lyste av spelglädje och rörelsen var fin. Det resulterade i två Håkansson-skott från straffområdeslinjen. Tyvärr studsade båda skotten några meter till höger om Hällestdsmålvakten. Första kvarten var vår, vi skapade fler halvchanser. Vi var helt enkelt ganska överlägsna spelmässigt i början, men den rätta gnistan och koncentrationen saknades. Och det är klart att det lätt blir så när seriensegern varit säkrad i 21 dagar. Efter vår kvart kom Hällestad in i matchen och hade en del farliga kantavslut. Från dåliga vinklar hade de nog fem avslut som alla gick några meter över Jens ribba. Som vanligt var det långa inkast, hörnor och de extremt stora anfallarna som skapade farligheter. Halvleken fortsatte ganska jämn med lägen åt båda hållen. Halvlekens bästa läge fick Tom. Robin A skruvade in ett inlägg, som Tom med en smart löpning blev helt fri 4 meter från mållinjen. Hans första skott gick mitt på målvakten, returen liksaså, på tredje försöket resulterade hans glidtackling i att målvakten tvingades kliva av i paus. Där var det väldigt nära 0-1.
Tidigt i matchen behövde domaren förklara att det var slutsnackat


Paussnack:
Det var jämt och tufft där ute, precis som det brukar vara. Det gällde att ta fram Sandby-hjärtat och visa att vi ville avsluta med en seger.
Andra halvlek:
Vi kom väl aldrig riktigt in i den halvleken. Det var mest avblåsningar, konstiga domslut och situationer, samt att deras nummer 7 (Döhle) sprang runt på innebandyvis och täckte bollen. Vi skapade en del bra avslutslägen, men tyvärr blev vi ivriga och drog på ett tillslag när vi brukar tänka till, använda två touch och placera in skiten istället. Hällestad hade väl inte heller så mycket vettigt i den andra halvleken. Döhle var giftig och kom till en del bra lägen, men hitta nätmaskerna var inte hans grej. Han fixade dock en straff med cirka kvarten kvar att spela. Han stod och täckte bollen med ryggen mot mål, och när han vände runt Tom lade han sig över Toms ben. Smart eller filmning? Felaktigt blev det straff i varje fall. En straff som lille Niemi snyggt tryckte in till stolpen, 1-0. Vi hade några halvchanser på slutet, men riktigt nära kvittering var vi aldrig.
Fredrik och Micke är vända mot spelet, Hällestadstränaren är typ på linjemannen och förklarar något.......


Matchen:
Chansmässigt, framförallt i första halvlek, borde det kanske sluta 3-3. Men ser man till viljan hos båda lagen var det en typisk 0-0-match. Ja, oavgjort hade varit rättvist. Men Hällestad är tunga, och på deras hemmaplan tar vi inte många poäng tyvärr. Det har blivit en skräckarena för oss, vilket Hällestad givetvis är nöjda med. Sen att det mycket beror på den dåliga stämning och atmosfär som råder, kanske inte är lika kul. Hällestad är fysiska, bygger sitt spel på många kilon och fasta situationer. Sommarens miljonvärvningar tillför mer längd och kilon till laget. Döhle var deras enda bra spelare igår, och har var väldigt skicklig i sin targetroll. Höll emot starkt och kom till många lägen. Sen var Filip Danmyr och Anders väldigt vältajmade i sitt huvudspel och vann alla nickdueller. För övrigt var det ingen på planen som stack ut med några fantastiska prestationer.
*
Blåttz topp 5:
5: Robin A - Bäst på plan i första halvlek med sin fräcka teknik, osynlig i andra
4: Robin G - Tuff på sin högerback, hård och vårdad i spelet
3: Anders - Stabil, på rätt plats och inga misstag
2: Mange - Riktigt grym som mittback, visade stort hjärta och vilja att vinna varje duell
1: Nicolai - Tuffast, galnast och offensiv på sin vänsterkant. Visade bäst vilja
*
Klacken:
Hällestad hade en sju pojkar stor hejarklack, de sjöng i 90 minuter. Mäktigt! Sen att dem inte hade bollkalle-väst på sig istället och hämtade bollar har jag svårt att förstå. Det var cirka 30 minuter effektiv speltid igår, resten av tiden gick Hällestadsspelarna långsamt och hämtade bollar.
*
Blomman:
Återigen stort tack! Det var väldigt fint att bli uppmärksammade som seriesegrare innan ett hett derby startade.
*
Avblåsningarna:
Det blev hackigt! Vi fick aldrig lira boll, spelet stoppades hela tiden.
*
Kvaldramatik:
På fredag festar vi på en fantastisk guldfest! Då har Hällestadsspelarna fredagsmys med vatten och chips och laddar för kval. Det är jäkligt skönt att slippa, även om kval är en fantastisk del av fotbollen. En ska vinna, en ska försvinna! Det är fantastiskt för vinnaren, det är ett helvete för förloraren. Hällestad fixar sin div.5-biljett. De har tyngden, galenskapen och spetskvaliteter hos t.ex Döhle och J.Hansson som kommer avgöra. Hällestad är värda att klara det, sen hoppas jag att vi hamnar i olika femmor 2012, så vi slipper varandra ett år i varje fall. Tecko är värda sin kvalchans, tyvärr missade Trollenäs kval och Hörby får chansen. Bloggen kommer följa våra kvalvänner!
*
Vinnarna från Sandby!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0