seriens 10 bästa spelare

För några dagar sedan kommentarade en läsare vid namn Anna följande: "Vilka är dom tio bästa spelarna i denna serien? Gärna i nummer ordning". Bloggen älskar läsartips. Nedan presenteras topp 10, samt tretton bubblare. Det är mest offensiva spelare i topp 10. Är det för att jag själv är back och har sett dem på nära håll? Eller är det enklare att fastna för lirare? Eller är det enklare för dem som har mycket boll att utmärka sig? Eller har serien helt enkelt bjudit på många offensiva lirare i år? Tyck gärna till! Är någon grym spelare glömd? Nu kommer listan...... shit vad svårt det var.............. Varför är bara två SSIF:are med i topp 10? Speglar inte vår överlägsenhet ju, men jag är ödmjuk. De andra lagen har varsin stjärna som kanske fick en plats här...........kolla nedan!
*
*
1
Andreas Nilsson, Trollenäs
- "Trolle" är seriens bästa spelare. Hans rutin i samarbete med extremt skickliga fötter gör att han hela tiden väljer rätt väg i varje situation, ger medspelarna bra passningar och möjligheter att lyckas, samt skapar både mål och målchanser med sina känsliga fötter. Han vann skytteligan på 16 mål och var i båda mötena mot oss bäst på plan. Både som mittfältare och anfallare!
2
Filip Liljekvist, Teckomatorp
- Filip är en ung spelare med fantastisk speed. Men han har tekniken och målfarligheten också. Han tar sig förbi sin försvarare i de flesta situationerna och har en bra blick för spelet. I båda mötena mot oss var han Teckomatorps överlägset bästa spelare. Från sin högeryttermittfälts-postion gjorde han 13 mål i år, 1 på straff dock.
Sandbys Niclas Månsson i bortamötet mot Örtofta
3
Niclas Månsson, Södra Sandby
- En innermittfältare som har allt! Det är en tvåvägsspelare som är lika bra defensivt som offensivt. Hans snabba fötter och grymma fysik gör att han är svårpasserad. Offesivt är hans djupledslöpningar, hårda skott och huvudspel otäckt för försvararna. Det blev 10 mål för Niclas Månsson i år.
4
Joakim Jönsson, Hörby
- Joakim är seriens bästa anfallare. Då pratar jag kvaliteterna som en anfallare ska ha. Speed, bra avslut, bra teknik, bra på att hålla upp försvaret och ta emot boll och fördela vidare. Det är kvaliteter som gör att han håller div.4-klass. Sen har han tyvärr problem med humör och mognad vilket gjort att han "bara" gjort 15 mål i år. Mot oss gjorde han grymma första halvlekar i båda mötena. I bortamötet minns jag krysskottet och finten på mig där han med ryggen mot touchar bollen på ena sidan och springer på andra sidan och kommer först till bollen. Det är klass!
Johan Hansson, i rött med nummer 10 på shortsen, är framme och stör vi en sandby-frispark
5
Johan Hansson, Torna Hällestad
- En liten kvick mittfältare med grym teknik. Det är en spelare man inte får låta vända upp och få två meters utrymme. Då är det kört. Man kan nog jämföra honom med Iniesta. Precis som nummer 4 ovan är det humöret och fult spel som missgynnar honom. 9 mål blev det för Johan, en riktig lirare!
6
Conrad Öster, Södra Sandby
- Längst kliv och en av seriens snabbaste. Ofta spelbar och utmanar gärna, ingen ytterback kan ha gått nöjd ifrån matchen mot honom. 14 mål gjorde Conrad för Sandby i år.
7
Mirsad Murina, Maglasäte
- Maglasätes stjärna gjorde inget mål mot oss, men borde gjort många. Han skapar extremt mycket med sin oväntade teknik. Han är smart, han är teknisk och bjuder på fina nummer. Men hans medspelare kan inte förvalta hans passningar och han själv har svårt att förvalta sina lägen. Jag tror inte han är nöjd med sin säsong, 10 mål från honom är dåligt. Men han är med på listan för han är ändå en av seriens bästa spelare.
8
Mathias Samuelsson, Löberöd
- En riktig anfallare, stor och tung. Men han vet var målet står. Och den egenskapen kännetecknar en bra anfallare. Han är farlig, och han gör mål. Det ser inte mycket ut för världen, men det är kvalitet och effektivitet. 15 mål tryckte Mathias in i år.
Till höger, Hörbys Simon Olsson
9
Simon Olsson, Hörby
- En spelare med många kvaliteter. I första mötet mot oss kom han in efter paus och var en följsam mittback med bra fötter. I andra mötet var han grym hela matchen som vänsterback. Jag läste att han i lördagens kvalmatch mot Stehag var bäst på plan som mittfältare, och under 20 min som anfallare låg bakom två mål (gjorde det ena själv). Han var fysisk med bra teknik. Pga sin fula spelstil och osportsliga uppträdande är det lite tråkigt attt ha med honom på listan. Men grym spelare är han.
10
Morgan Frej, Teckomatorp
- Hoppas jag valde rätt spelare. Jag syftar på Teckomatorps mittback med nummer 5 som i båda mötena mot oss visade sig vara seriens följsammaste back med bäst uppspelsfötter. Väldigt skicklig helt enkelt, och nyttig för Teckos defensiv.
*
*
Utanför listan, plats 11-23 är följande spelare, utanför någon rangordning:
Johan Svensson, GoF, skickliga fötter, anfall/mittfält
Henrik Bergström, Maglasäte, rutinerad och skicklig, innermittfält/kapten
Henrik Jensen löberöd och Torna Hällestad, bra mittback i löberöd, sådär mittfältare i Hällestad
Anders Weirum, SSIF. Aldrig misstag, mittback
Daniel Döle, Tonra Hällestad, tung, grym target och kom ofta till avslut. anfallare
Anders Persson, Örtofta, Äldst och osportsligast, men så duktig och så nyttig. På både huvud och fötter, mittfält
Magnus Rosén, Dalby, ganska anonym i mötena mot oss, men en av seriens känsligaste fötter, mittfält
Johan Jeppsson, GoF, oerhörd fysik och svårstoppad innermittfältare, väldigt nyttig för GoF
Magnus Malmgren, Trollenäs. följsam och stabil mittback. Syns inte, men gör inga misstag. Hans mittbackskollega Hampus bör nämnas som en duktig spelare, men är utvisad för ofta för att tas seriöst
Bröderna Danmyr, Torna Hällestad, mittbackpar som kompletterar varandra bra. Bra huvudspel och ok fötter
Tom Hansson, SSIF, teknisk, löpvillig och bjuder alltid på nått underhållande, mittfält
Mats Friberg, Teckomatorp, stabil målvakt, som gjort grymma räddningar och är bra på att sätta igång spelet snabbt
Nummer 6 på listan, Conrad Öster, nickar mot Teckomatorps duktige målvakt Mats Friberg

Kommentarer
Postat av: Månsson

Nu gjorde jag 12 mål. Men blev bestulen på 2, ett fick Virre och ett fick Erik.

2011-10-11 @ 14:05:52
Postat av: Nico

Jösses! De två målen hade jag ingen aning om, det borde betyda avancemang till 2a-platsen på topp10-listan

2011-10-11 @ 14:14:00
Postat av: Månsson

Ja, det är för dålig kontroll av att rätt målgörare rapporteras. Bättring till nästa år!

2011-10-11 @ 14:18:49
Postat av: Nico

Domarna har sådär koll! Oftast frågar dem vem som gjort mål. Då har väl Virre och Eric sagt sina nummer.

2011-10-11 @ 14:21:29
Postat av: Tom

Ändå räddade jag kvar ett mål i ditt protokoll. Örtofta borta när Eric redan petade in en boll som du slagit i mål. En fribiljett till mig nästa år kanske? =)

2011-10-11 @ 16:07:24
Postat av: Fredrik

Everysport har rätt målgörare. De ringer oftast mig och frågar nämligen.

2011-10-11 @ 16:34:55
Postat av: Tom

Show off

2011-10-12 @ 18:57:46
Postat av: Norling

Tom du har sumpat alla dina fribiljetter för resten av ditt liv! :)

2011-10-13 @ 10:30:19
Postat av: Tom

Jag känner mig orättvist behandlad! Jag förtjänade den där biljetten lika mkt som alla andra som inte dansade!

2011-10-13 @ 11:27:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0