Hällestads referat från vårt möte i söndags, plus grymma matchbilder

På fredag är det guldfest! 114 anmälda! Det ska bli rejält skoj. Det blir mat, efterrätt, prisutdelning och musik. Resten är mycket, och resten är överraskning. Nedanstående pris ska bl.a delas ut. Detta pris får den som röstats fram till årets spelare, Sandbys egen guldbollen-vinnare alltså!
*
Nu blir det bilder från Hällestadsmatchen av vår fantastiske fotograf Janne Persson. Mitt bland bilderna blir det långkastar-chrilles referat från matchen. Hällestads syn på den sista matchen i serien, TACK CHRILLE!
Mot Hällestad är det alltid tuffa närkamper vid fasta situationer
Anders i Hällestad i en av många vältajmade nickdueller, här i duell med Pålsson
Målvakten räddar Toms närskott
Hällestads syn på matchen i söndags
*
Var en riktigt härligt väder och förutom att planen var lite mjuk var det perfekta förutsättningar för en härlig fotbollsmatch. Efter återbud från Zacke och Morwing under söndagen blev det visa omstruktureringar i startelvan där bland annat jag fick ta steget in i startelvan efter två veckors sjukdom och träningsfrånvaro. De taktiska riktlinjerna för dagen fokuserade mycket på att i offensiven få med Krille och Döhle i uppspelsfasen och göra det obekvämt för Sandbys backlinje och i defensiven låg fokus på att ligga rätt på Sandbys farliga anfallstrio och inte låta dem komma rättvända för då är de livsfarliga.
*
Första halvlek började trevande då vi hamnade något fel i positionerna och Robin A. fick stora ytor att slå tidiga inlägg som turligt nog aldrig blev riktigt farliga men efterhand hittar vi rätt och då jämnas spelet och antalet halvchanser. Den spelaren i SSIF som skapar mest problem för oss under första halvlek var annars duktige Tom som var riktigt duktig hela första halvlek då han löpte mycket och ständigt vågande utmana. Oavgjort i halvlek känns dock rättvis då det är mycket ställningskrig och väldigt lite skönspel från någon av lagen men blir väl ofta så i en match mellan två topplag som känner till varandra utan och innan.
*
I halvlek talar vi om att försöka få med Marko mer i uppspelsfasen och fortsätta sätta tryck på högerkanter där Hansson kom runt gång på gång men koncentrationen saknades i när inläggen skall slås in.
*
Matchbilden från första fortsatte även i andra med två lag som kände på varandra och där båda lagen spelade alldeles för mycket långa bollar, stämningen på planen blir allt hårdare mycket enligt mig beroende på en domare som för dagen helt saknande nivå där han i ena lägen släppte något solklart och sen i nästa blåste han till och med innan duellen, vilket han gjorde på båda hållen. Under andra får vi en straff som jag tycker är solklar men jag är ju ganska färgad och är ganska säker att om vi frågar en Sandby spelare så säger de motsatsen, i varje fall så placerar Niemi straffen säkert. Under hela andra blir matchen sönderrykt av massor av avblåsningar och ingen av lagen får på grund av detta till något riktigt spel eller kommer till några riktiga farligheter.
*
1-0 känns som ett bra resultat och som ger otroligt mycket självförtroende som kan bli mycket viktigt inför det kommande kvalet. Men i ärlighetens namn hade oavgjort varit ett lika rättvist resultat då matchen var mellan seriens två bästa lag som känner till varandras styrkor och svagheter utan och innan och där endast tillfälligheter är det som gör att dessa matcher svänger över till något lags favör.
*
Nu väntar Östra Ljungby, 10a i Div. 5 Nordvästra, och vi börjar hemma på Tornavallen nu på lördag kl14.00 så nya tag och samla energi i veckan inför de kommande två matcherna som hela säsongen hänger på. Kommer bli otroligt spännande!
*
/ Christian, THIF
9 turister och en Davve som ensam går upp mot bollen
Davve, Hällestadsmålvakten och den sämre av bröderna Jensen i duell
Jens slänger sig efter Niemis straff
Snygg stil, och väldigt nära att ta straffen
Situationen på slutet där Conne kunde fått straff
Centimeter ifrån att Tobbe kunnat nicka in kvitteringen
Tom i duell, påhejad av Robin G och bevakad av hela Hällestadsligan
Noah på språng

Kommentarer
Postat av: Tom

Vill tacka Hällestad för blommorna vilket var en väldigt fin gest samt lite beröm från Chrille. Men det som jag egentligen, utan att vara färgad, vill säga är att det verkligen inte var straff! Att stora och tunga Döhle kan falla när han ska vända runt lilla mig är helt obegripligt och det var en rejäl dykning. Men det var ett riktigt bra försök som gav ett väldigt fint resultat till di röes favör! Grattis till vinsten!

2011-10-05 @ 16:09:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0